ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО НА ТУРНИРОТ

Пријавување и котизација до 08.10.2021 16:00 часот

Пријавувњето се врши на вебсајтот www.kochaniopen.mk како и на вибер групат Kochani Open 2020

Извлекувањето е предвидено да биде 08.10.2021 во 18 часот

Почеток на натпреварите е предвидено 10.10.2021 09:00 часот (09.10.2021 само за играчите што се во можност да играат во Петок)

Број на терени за Игра – 6 Земјена подлога

Топки Dunlop Fort all court (Сите наптревари се играат со 3 нови топки по завршување на натпреварите топките остануваат кај организаторот кој подоцна ке бидат доделени на младинската  академијата)

Категорија – Сениори

Лица за Контакт и пријавување : www.kochaniopen.mk/prijava-za-ucestvo

Котизација: 1000 Денари

Правила на игра

Загревањето се предвидува да биде 10 минути

Натпреварите се играат на два добиени сета а во случај на изедначен резултат 1-1 се игра трет сет супер тај брејк до 10 поени.

Натпреварувачите до полуфинале сами си судат(Во случај на спорни топки официјално лице ке одлучува)

Времето помегу гемови да не биде подолго од 90 секунди

Времето помегу сетови да не биде подолго од 120 секунди

Полуфиналните и финалните мечеви ке се играат на два добиени сета со судија.

Носителите ке бидат избрани од официјални долгогодишни делегати

 

Сите натпреварувачи што ке изгубат во прво коло а не се од Кочани и доагаат од друг град ке добијат надомест од 300 денари на име патни трошоци.

 

Организаторот на турнирот има за право да ги ажурира правилата за игра.

Доколку фондот на играчи е зголемен организаторот има за право наградниот фонд да го зголеми како и проширување на наградниот фонд од 3то до 5то место.

Погодности за учесниците на турнирот

  • Секој учесник ќе добие ваучер од 10% попуст за ручек во ресторант Аква-Кочани кој се наоѓа во склопот на тениските терени.

  • Сите учесници ќе добијат 20% попуст за спиење во Еуро Хотел Гратче за време на турнирот